Wil jij jonge kinderen helpen hun taalachterstand in te halen? Kom dan voorlezen in ons interactieve voorleesprogramma.
 
14 september 2017
Met spoed voorleesvrijwilligers gezocht
Wil jij jonge kinderen helpen hun taalachterstand in te halen? Kom dan voorlezen in ons interactieve voorleesprogramma.
 
Uit onderzoek is gebleken dat interactief voorlezen aan jonge kinderen zeer effectief is bij het terugdringen van taalachterstanden. Sinds een aantal jaar organiseert Nuon een interactief voorleesprogramma op basisschool de Polsstok in Amsterdam Zuid Oost. Op deze school beginnen bijna alle kinderen met een taalachterstand.

Met het voorleesprogramma geef je samen met collega’s op een eenvoudige manier iets waardevols aan de kinderen. En, niet onbelangrijk, je bent even weg van je dagelijkse bezigheden. Na een half uur voorlezen ga je compleet gereset en met een frisse blik verder met je werk!

De Nuon Foundation is voor dit programma met grote regelmaat op zoek naar vrijwilligers. Je kunt starten in overleg wanneer je wilt.

Wat vragen we van je?
Twee keer per maand, op de donderdag om 11.30, lees je een vast groepje kinderen voor. Het gaat om vier à vijf kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar (groep 1 en 2). Het voorlezen duurt ongeveer 20 minuten. Om je voor te bereiden op het voorlezen krijg je vooraf instructies en begeleiding.

Je wordt gekoppeld aan een collega zodat jullie elkaar om de week kunnen afwisselen. Als je met iemand een koppel wilt vormen, kun je dat aangeven. Mocht het een keer voorkomen dat je niet kunt voorlezen, dan kun je altijd je voorleespartner (of een andere collega die meedoet aan het programma) vragen om voor je in te vallen.

Basisschool de Polsstok zit op ongeveer 5 minuten fietsafstand van ons hoofdkantoor in Amsterdam. Gemiddeld ben je dus niet langer dan 30 minuten weg van kantoor. Je kunt een fiets lenen bij de Service balie op de 1e verdieping in Nieuw Amsterdam.

Meedoen?
Ben je al overtuigd of heb je nog vragen? Stuur een email naar foundation@nuon.com
 
Nuon Foundation actief tijdens NLDoet!
Op 11 maart zijn er 60 Nuon medewerkers actief geweest tijdens de Super Opkikkerdag in Zeewolde.
15 maart 2017
Super Opkikkerdag tijdens NLdoet
Nuon Foundation actief tijdens NLDoet!
Op 11 maart zijn er 60 Nuon medewerkers actief geweest tijdens de Super Opkikkerdag in Zeewolde.
Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat na veel vervelende dagen de leuke dagen toch nét iets langer duren!
Om zo'n dag zo goed mogelijk te laten verlopen zijn er veel vrijwilligers nodig. 60 Collega's hebben afgelopen zaterdag een gezin begeleid.

Tevens is er tijdens deze mooie dag ook het geldbedrag (dmv een cheque) overhandigd vanuit Nuon aan Stg Opkikker. Het geldbedrag dat Nuon medewerkers hebben gedoneerd door het afstaan van hun kerstpakket. Een prachtig bedrag was het geworden, waarvan we zeker weten dat het bij Stg Opkikker zeer goed besteed gaat worden.

 Foto: Peter Gooyer

Help jij met je team de bewoners van zorginstelling Cordaan een gezellige kerst te bezorgen?
8 november 2017
Cordaan in kerststemming 2017
Help jij met je team de bewoners van zorginstelling Cordaan een gezellige kerst te bezorgen?
Lichtjes, kerstballen, een boom, wat brengt je beter in de feeststemming dan het aanbrengen van de kerstversieringen? Met tien locaties kan Zorginstelling Cordaan daar wel wat assistentie bij gebruiken. Daarom rekenen zij ook dit jaar op de hulp van medewerkers van Nuon.

Op 6, 7 en 8 december worden op verschillende locaties de kerstversieringen opgehangen. Jouw hulp, en/of dat van je team kunnen wij goed gebruiken. Laat het me weten of ik op je kan rekenen. Mail naar judith.corbey@nuon.com