Wil jij jonge kinderen helpen hun taalachterstand in te halen? Kom dan voorlezen in ons interactieve voorleesprogramma.
 
20 december 2016
Voorleesvrijwilligers gezocht!
Wil jij jonge kinderen helpen hun taalachterstand in te halen? Kom dan voorlezen in ons interactieve voorleesprogramma.
 
Uit onderzoek is gebleken dat interactief voorlezen aan jonge kinderen zeer effectief is bij het terugdringen van taalachterstanden. Sinds een aantal jaar organiseert Nuon een interactief voorleesprogramma op basisschool de Polsstok in Amsterdam Zuid Oost. Op deze school beginnen bijna alle kinderen met een taalachterstand.

Met het voorleesprogramma geef je samen met collega’s op een eenvoudige manier iets waardevols aan de kinderen. En, niet onbelangrijk, je bent even weg van je dagelijkse bezigheden. Na een half uur voorlezen ga je compleet gereset en met een frisse blik verder met je werk!

De Nuon Foundation is voor dit programma met grote regelmaat op zoek naar vrijwilligers. Je kunt starten in overleg wanneer je wilt.

Wat vragen we van je?
Twee keer per maand, op de donderdag om 11.30, lees je een vast groepje kinderen voor. Het gaat om vier à vijf kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar (groep 1 en 2). Het voorlezen duurt ongeveer 20 minuten. Om je voor te bereiden op het voorlezen krijg je vooraf instructies en begeleiding.

Je wordt gekoppeld aan een collega zodat jullie elkaar om de week kunnen afwisselen. Als je met iemand een koppel wilt vormen, kun je dat aangeven. Mocht het een keer voorkomen dat je niet kunt voorlezen, dan kun je altijd je voorleespartner (of een andere collega die meedoet aan het programma) vragen om voor je in te vallen.

Basisschool de Polsstok zit op ongeveer 5 minuten fietsafstand van ons hoofdkantoor in Amsterdam. Gemiddeld ben je dus niet langer dan 30 minuten weg van kantoor. Je kunt een fiets lenen bij de Service balie op de 1e verdieping in Nieuw Amsterdam.

Meedoen?
Ben je al overtuigd of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marloes Becker via e-mail: marloes.becker@nuon.com. Je kunt haar ook bellen op +31625 09 04 36.


 


Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn.