Op 31 januari was het zover, vier collega's ontvingen hun Compliment van Henk 2016 uit handen van bestuursleden van de Nuon Foundation.
7 februari 2017
Uitreiking Compliment van Henk 2016
Op 31 januari was het zover, vier collega's ontvingen hun Compliment van Henk 2016 uit handen van bestuursleden van de Nuon Foundation.
Ze werken verspreid over het hele land, de collega's die in 2016 werden onderscheiden voor hun vrijwilligerswerk met een Compliment van Henk: Jolande van Loenen en Grietje Bergsma uit Leeuwarden, Carlina Velzel-Rollan uit Arnhem en Dolf de Graaf uit Almere. Op 31 januari kwamen ze alle vier naar het hoofdkantoor in Amsterdam om hun Compliment van Henk 2016 in ontvangst te nemen uit handen van Martijn Hagens en Cindy Kroon.

Het werd een feestelijke bijeenkomst waarbij de vier collega’s met veel enthousiasme vertelden over hun vrijwilligerswerk en de organisaties waar ze dit voor doen. Deze organisaties lopen sterk uiteen in activiteiten en doelstelling, maar ze hebben één gemene deler: ze kunnen niet zonder vrijwilligers. Alle vier de ontvangers waren dan ook erg blij met deze bevestiging van hun inzet en betrokkenheid, en natuurlijk met de cheque van 1000 euro voor hun organisatie, een bedrag dat in alle gevallen zeer goed terecht gaat komen.
 
Deze collega's ontvingen een compliment:
 
Jolande van Loenen voor de jaarlijkse Sinterklaas speelgoedactie van Stichting Humanitas.
Grieteke Bergsma-Wuring voor de stichting Make a Memory
Dolf de Graaf voor voetbalvereniging Vlug & Vaardig
Carlina Velzel-Rollan voor Basisschool De Kringloop. 
 
Wat is het Compliment van Henk
Het Compliment van Henk is een jaarlijks terugkomend evenement waarbij Nuon medewerkers die vrijwilligerswerk doen, in het zonnetje gezet worden. Het Compliment bestaat uit een geldbedrag van € 1000,- voor de vrijwilligersorganisatie en een oorkonde op naam. Met ingang van 2016 konden medewerkers uit de gehele Nederlandse Nuon/Vattenfall-organisatie worden voorgedragen en werden er vier complimenten uitgedeeld.

In blijvende herinnering
Henk Dekker, directeur Warmte en bestuurslid van de Nuon Foundation, overleed op 1 april 2015. Met het ‘Compliment van Henk’ wil de Nuon Foundation de herinnering aan Henk levend houden en zijn inzet voor de Foundation blijvend onder de aandacht brengen.

 Dolf de Graaf en Martijn HagensJolande van Loenen en Cindy KroonGrietje Bergsma en Martijn HagensCarlina Velzel-Rollan en Cindy Kroon 
 
Wil jij jonge kinderen helpen hun taalachterstand in te halen? Kom dan voorlezen in ons interactieve voorleesprogramma.
 
20 december 2016
Voorleesvrijwilligers gezocht!
Wil jij jonge kinderen helpen hun taalachterstand in te halen? Kom dan voorlezen in ons interactieve voorleesprogramma.
 
Uit onderzoek is gebleken dat interactief voorlezen aan jonge kinderen zeer effectief is bij het terugdringen van taalachterstanden. Sinds een aantal jaar organiseert Nuon een interactief voorleesprogramma op basisschool de Polsstok in Amsterdam Zuid Oost. Op deze school beginnen bijna alle kinderen met een taalachterstand.

Met het voorleesprogramma geef je samen met collega’s op een eenvoudige manier iets waardevols aan de kinderen. En, niet onbelangrijk, je bent even weg van je dagelijkse bezigheden. Na een half uur voorlezen ga je compleet gereset en met een frisse blik verder met je werk!

De Nuon Foundation is voor dit programma met grote regelmaat op zoek naar vrijwilligers. Je kunt starten in overleg wanneer je wilt.

Wat vragen we van je?
Twee keer per maand, op de donderdag om 11.30, lees je een vast groepje kinderen voor. Het gaat om vier à vijf kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar (groep 1 en 2). Het voorlezen duurt ongeveer 20 minuten. Om je voor te bereiden op het voorlezen krijg je vooraf instructies en begeleiding.

Je wordt gekoppeld aan een collega zodat jullie elkaar om de week kunnen afwisselen. Als je met iemand een koppel wilt vormen, kun je dat aangeven. Mocht het een keer voorkomen dat je niet kunt voorlezen, dan kun je altijd je voorleespartner (of een andere collega die meedoet aan het programma) vragen om voor je in te vallen.

Basisschool de Polsstok zit op ongeveer 5 minuten fietsafstand van ons hoofdkantoor in Amsterdam. Gemiddeld ben je dus niet langer dan 30 minuten weg van kantoor. Je kunt een fiets lenen bij de Service balie op de 1e verdieping in Nieuw Amsterdam.

Meedoen?
Ben je al overtuigd of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marloes Becker via e-mail: marloes.becker@nuon.com. Je kunt haar ook bellen op +31625 09 04 36.


 
Een avondje luidkeels meezingen met oude en nieuwe Nederlandstalige hits, dat is het Mega Piraten Festijn. Op 10 december waren vier deelnemers van de Zonnebloem en hun drie begeleiders van Nuon van de partij in het Gelredome.
19 december 2016
Mega Piraten Festijn Gelredome
Een avondje luidkeels meezingen met oude en nieuwe Nederlandstalige hits, dat is het Mega Piraten Festijn. Op 10 december waren vier deelnemers van de Zonnebloem en hun drie begeleiders van Nuon van de partij in het Gelredome.
Zeg Mega Piraten Festijn en je denkt aan een happening met gouwe ouwe hits, hossen en veel bier. Niet direct een uitje voor mensen in een rolstoel, tenzij je een handje geholpen wordt natuurlijk. De vier deelnemers die via de Zonnebloem op 10 december meegingen naar het Gelredome hebben er in ieder geval volop van genoten, mede dankzij de begeleiding van hun drie Nuon vrijwilligers. Gonnie Heijting, een deelnemer van de Zonnebloem, schreef een verslag.
 
Download de pdf: Verslag Mega Piraten Festijn (807 Kb)
 
Veel bereiken met weinig
Een van die Nuon vrijwilligers was Peter Gooyer, operationeel inkoper bij Nuon. Voor Peter was dit niet het eerste evenement waar hij aan deelnam als begeleider. Al eerder ging hij mee naar een concert van the Golden Earring en was hij bij Sail en Tukkerville. Ook was hij meerdere keren gezinsbegeleider voor de Opkikkerdagen.
 
Wat Peter aanspreekt in het vrijwilligerswerk voor de Nuon Foundation is dat je met betrekkelijk weinig veel bereikt. "Je wereld kan erg klein worden als je in een rolstoel zit" aldus Peter, "door dit soort uitjes kunnen mensen dingen ondernemen die ze niet in hun eentje kunnen doen. Je bijdrage als vrijwilliger is simpel: je bent er, je maakt een praatje, je haalt een drankje. Maar voor de deelnemers betekent het heel veel, het is ontroerend hoe dankbaar mensen vaak zijn. Daarnaast vind ik het erg leuk dat ik dingen zie en doe die niet direct mijn smaak zijn. Het concert van the Golden Earring bijvoorbeeld vond ik een belevenis, daar was ik anders nooit heen gegaan."
 
Meedoen
Peter vindt het jammer dat mensen soms een hoge drempel hebben als het om vrijwilligerswerk gaat. "Misschien is het angst om zelf geraakt te worden. Een ernstige ziekte of beperking zijn nou eenmaal zaken waar niemand graag aan denkt. Maar achter elke ziekte of handicap zit iemand die ook gewoon mee wil doen en plezier wil hebben. Een goed voorbeeld daarvan zijn voor mij altijd de Opkikkerdagen. De laatste keer begeleidde ik een gezin met een kind met nierkanker. Dat jongetje was herstellende en had de dag van zijn leven. Daar doe je het voor." 
 
Samen met de Zonnebloem organiseert de Nuon Foundation zo’n 25 uitjes per jaar. Bij deze uitjes begeleiden NUON-vrijwilligers deelnemers van De Zonnebloem naar bijvoorbeeld een concert, een theatervoorstelling of een pretpark. De uitjes worden betaald door de Nuon Foundation.
Interesse? Kijk op de evenementenkalender en geef je op als vrijwilliger.

 
 
 
 
Dit najaar stonden de kwalificatiewedstrijd Nederland-Frankrijk en twee concerten op de agenda. Nuon medewerkers waren erbij als begeleider voor de Zonnebloem.
14 december 2016
Muziek en voetbal met de Zonnebloem
Dit najaar stonden de kwalificatiewedstrijd Nederland-Frankrijk en twee concerten op de agenda. Nuon medewerkers waren erbij als begeleider voor de Zonnebloem.
Oktober en november waren spannende maanden op de evenementenkalender. Eerst was er de  kwalificatiewedstrijd Nederland-Frankrijk in de Arena, daarna volgden concerten van respectievelijk Kensington en Bastille in de Ziggo Dome. Een paar Nuon-medewerkers waren van de partij als begeleiders van deelnemers van de Zonnebloem en doen daarvan verslag.

Nederland-Frankrijk
Bij de kwalificatiewedstrijd Nederland-Frankrijk voor het WK-voetbal 2018 in Rusland, stond er heel wat op het spel. Met een gewonnen wedstrijd zou een tweede plek op de ranglijst zo goed als zeker zijn. Maar helaas, het mocht niet zo zijn. Nederland verloor en is daarmee nog steeds niet zeker van een plek in het WK. Dat nam niet weg dat het voor zowel de vier Nuon medewerkers die meegingen als vrijwilliger, als voor de deelnemers van de Zonnebloem een onvergetelijke avond was. De stemming zat er al voor de wedstrijd goed in en met plaatsen vlak achter het Nederlandse doel liep de spanning soms hoog op.
 
Download de pdf: Verslag kwalificatiewedstrijd Nederland-Frankrijk (418 KB)   

Kensington
Wie kent ze niet, Kensington? Met hits als War en Heading up high zijn ze bijna dagelijks te horen op de radio. Op 15 november gingen drie vrijwilligers van Nuon samen met deelnemers van de Zonnebloem naar het concert in de Ziggo Dome en hadden daar de avond van hun leven. Geweldige sfeer en perfecte plaatsen, volgens Nuon communicatie adviseur Helma Verstoep. “Een supervet concert” om Bart, een van de deelnemers van de Zonnebloem te citeren.
 
Zie ook: www.dezonnebloem.nl
 
Bastille
Drie van de vier Nuon vrijwilligers die meegingen naar het concert van Bastille had vooraf geen idee wat voor muziek deze band maakt. Maar daar is sinds 16 november voorgoed verandering in gekomen. De band gaf een geweldig concert waarvan zowel de deelnemers van de Zonnebloem als de vrijwilligers volop hebben genoten. Er werd gedanst, met en zonder rolstoel, en met plaatsen vlakbij het podium konden ze de leadzanger bijna aanraken. Energie adviseur Barbara Groeneveld schreef een verslag.
 
Download de pdf: Concert bastille 2016 (276 KB)
 
Samen met de Zonnebloem organiseert de Nuon Foundation zo’n 25 uitjes per jaar.
Bij deze uitjes begeleiden NUON-vrijwilligers deelnemers van De Zonnebloem naar bijvoorbeeld een concert, een theatervoorstelling of een pretpark. De uitjes worden betaald door de Nuon Foundation.

 
 
Dankzij de hulp van 140 Nuon medewerkers is zorginstelling Cordaan helemaal klaar voor de feestdagen.
13 december 2016
Cordaan in kerststemming
Dankzij de hulp van 140 Nuon medewerkers is zorginstelling Cordaan helemaal klaar voor de feestdagen.
Lichtjes, kerstballen, een boom, wat brengt je beter in de feeststemming dan het aanbrengen van de kerstversieringen? Met tien locaties kan Zorginstelling Cordaan daar wel wat assistentie bij gebruiken. Daarom konden ze ook dit jaar weer rekenen op de hulp van medewerkers van Nuon.

De opkomst was ronduit overweldigend, zo'n 140 Nuon’ers hadden zich aangemeld. Met zijn allen maakten de teams er een doorslaand succes van, met als resultaat tien feestelijke locaties en heel veel blije bewoners. Namens de Nuon Foundation: iedereen bedankt en graag weer tot volgend jaar!

 
Gaan we weer bowlen of maken we onszelf nuttig? Dat was de vraag die Martijn Banse en Bobby Valkenhoef zichzelf stelden toen ze het jaarlijkse teamuitje voor de afdeling klantenservice organiseerden. Het werd vrijwilligerswerk in een buurthuis in Diemen, waar het team een uitgebreide maaltijd voor een bonte verzameling buurtbewoners kookte.
22 november 2016
Koken als teambuilding
Gaan we weer bowlen of maken we onszelf nuttig? Dat was de vraag die Martijn Banse en Bobby Valkenhoef zichzelf stelden toen ze het jaarlijkse teamuitje voor de afdeling klantenservice organiseerden. Het werd vrijwilligerswerk in een buurthuis in Diemen, waar het team een uitgebreide maaltijd voor een bonte verzameling buurtbewoners kookte.
Toen de afdeling klantenservice op 30 september werd afgeleverd bij een buurthuis in Diemen, was dat voor de meesten van hen een complete verrassing. Het jaarlijkse teamuitje was tot dan toe altijd een combinatie geweest van een sportieve activiteit, eten en daarna de kroeg in. Maar de verbazing sloeg al snel om in enthousiasme. Samen totaal onvoorbereid een maaltijd maken voor bijna 40 buurtbewoners bleek bij alle collega's het beste naar boven te halen. Een werkverdeling ontstond vrijwel vanzelf, voor ieder obstakel werd een creatieve oplossing bedacht en van competitie was geen sprake. Je moet ook wel, wil je het eten op tijd op tafel hebben.
 
Teambuilding
Bob en Martijn vertellen met veel enthousiasme over hun recente ervaring. Bob noemt het een triple win situatie: voor de teambuilding, voor je gevoel van eigenwaarde en zeker voor de doelgroep, in dit geval eenzame ouderen, daklozen en mensen met financiële problemen, die er erg blij mee was. Martijn vult aan dat een bijkomend voordeel is dat dit vrijwilligerswerk op kleine schaal goede pr oplevert voor Nuon. Beiden pleiten ervoor dat we binnen Nuon naar een bedrijfscultuur gaan waarin medewerkers altijd eerst kijken of een teamactiviteit gekoppeld kan worden aan een maatschappelijk doel. In overleg met de Nuon Foundation kan elke afdeling wel een passend sociaal project vinden. De activiteit wordt gefinancierd door de foundation.
 
Meer weten?
Wil je informatie over teamuitjes in de vorm van vrijwilligerswerk of zin in vrijwilligerswerk? Kijk op de evenementenkalender of neem contact met ons op via foundation@nuon.com.


Laat jij mensen met een verstandelijke beperking stralen?
Versterk ons belpanel van het Knoop Gala 2016 en verdien een vrijkaartje voor het Knoop Gala in Carré!
 

2 november 2016
Versterk het belpanel van het Knoop Gala 2016

Laat jij mensen met een verstandelijke beperking stralen?
Versterk ons belpanel van het Knoop Gala 2016 en verdien een vrijkaartje voor het Knoop Gala in Carré!
 

Voor de zesde keer organiseren de NTR en Fonds verstandelijk gehandicapten in 2016 het Knoop Gala. Op dit spetterende gala treden artiesten met een verstandelijke beperking op die een bijzonder muzikaal talent bezitten. Ze doen dit samen met grote namen uit de Nederlandse muziekwereld. 

En ook dit jaar zijn het niet de minsten. Wie dat zijn, is nog een verrassing. Paul de Leeuw presenteert wederom deze bijzondere avond die plaatsvindt in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Naast bijzondere en ontroerende optredens wordt op deze avond ook aandacht gevraagd voor het werk van Fonds verstandelijk gehandicapten.

De uitzending van het Knoop Gala is op:
- dinsdag 27 december van 20:30 tot 23.30 uur
- zaterdag 31 december van 09:30 tot 12:30 uur

Tijdens de uitzending worden kijkers opgeroepen donateur te worden van het Fonds verstandelijk gehandicapten. Deze  telefoontjes worden beantwoord door een belpanel. Om zoveel mogelijk geld van donateurs te besteden aan projecten voor mensen met een verstandelijke beperking, werken we alleen met vrijwilligers aan de telefoon.
 
Het belpanel zal zitting hebben bij callcenters in IJsselstein en Alphen aan de Rijn. Om vrijwilliger te zijn bij het belpanel heb je geen ervaring nodig. Je wordt op de avond zelf getraind door de mensen van het callcenter.
Geef je je op als vrijwilliger voor het belpanel op 27 december (20.30 – ± 23.00 uur) en/of 31 december (9.30 – ± 12.30 uur), dan krijg je een vrijkaartje voor het Knoop Gala in Carré op dinsdagavond 6 december.

Wil je meedoen, klik dan hier om je aan te melden. Je kunt in je aanmelding aangeven welke dag je mee gaat helpen en op welke locatie (Alphen a/d Rijn of IJsselstein).


 

Wil jij met je team een dagdeel een zorginstelling helpen hun locatie kerstklaar en gezellig te maken?

18 oktober 2016
Kerstactie Nuon Foundation; iets voor jouw team?

Wil jij met je team een dagdeel een zorginstelling helpen hun locatie kerstklaar en gezellig te maken?

Zoals ieder jaar gaan we kerstversiering ophangen in zorginstellingen. Een actie die enorm wordt gewaardeerd door de instellingen. Binnen de zorg is er nagenoeg geen tijd meer om genoeg aandacht te besteden een locatie feestelijk te versieren, terwijl juist de decembermaand zo belangrijk is voor de bewoners.

Wat houdt de kerstactiviteit in;

Je gaat met minimaal 8 Nuon collega’s (je team bijvoorbeeld) naar een zorginstelling waar oudere mensen wonen, of een instelling waar verstandelijk beperkten wonen. Je helpt de activiteitenbegeleiding binnen deze instelling met het “kerstklaar” maken van de zorginstelling. Dit houdt in dat je o.a. kerstversiering ophangt, een kerstboom optuigt etc. etc. Soms kan het zijn dat de bewoners ook meehelpen.
Bij iedere zorginstelling-kerstactiviteit zal er tevens een moment worden gecreëerd dat de Nuon-mensen een kopje koffie/warme chocomel drinken met de bewoners, zij zijn vaak zo blij met een kort gesprek of gezelligheid om zich heen.
De locaties zijn in Amsterdam en in Diemen. De activiteit moet plaatsvinden in de week van 6 tot 10 december aanstaande, en zal ongeveer een dagdeel in beslag nemen.

Vorig jaar hebben 72 collega's aan deze actie mee gedaan. Naar aanleiding daarvan kregen wij een super mooie reactie van onze contactpersoon van Cordaan:

"Zo…de kerstboom staat en de lichtjes branden. Zacht geel en mooi stralend. Teams van NUON hebben afgelopen week diverse woonlocaties van Cordaan bezocht en samen met cliënten de algemene ruimtes in kerstsfeer gebracht.
“Schuif aan bij Cordaan “ in de praktijk. Op deze wijze levert NUON een actieve bijdrage in de zorg- en dienstverlening naar de cliënten van Cordaan. Tevens zorgt het voor nieuwe ontmoetingen, ervaringen en netwerken. En het allerbelangrijkste…..een lach op het gezicht van de cliënt en medewerkers van zowel Cordaan als NUON. Hartelijk dank en graag tot een volgend event!"

Hans Hendriks - Cordaan

 

Ben jij een kindervriend en vind je het leuk om een rol te hebben in de grootste intocht van Sinterklaas van het land? Dan zoeken we jou!!

17 oktober 2016
Gezocht enthousiaste Nuon vrijwilligers voor de intocht van Sinterklaas

Ben jij een kindervriend en vind je het leuk om een rol te hebben in de grootste intocht van Sinterklaas van het land? Dan zoeken we jou!!

Gezocht enthousiaste Nuon vrijwilligers voor de intocht van Sinterklaas in Amsterdam
 
Zondag 13 november as is het weer zover. Dan is Sinterklaas in het land en komt hij aan in Amsterdam. Wil jij onderdeel zijn van de grootste intocht van het land? Ben jij een kindervriend(in) en wil je graag op deze dag je handen uit de mouwen steken? Dat kan! Wij zoeken ‘hulppieten’ en vrijwilligers voor de ochtend.
 
Schrijf je snel in via de evenementenkalender en klik op 13 november. Wil je meer informatie stuur dan een email naar Diana Jaensch via diana.jaensch@nuon.com
 

Zo leuk was het vorig jaar:


 

   

Het is bijna zover! Voor de 4e keer al staat de Nuon Warmte-dag op de agenda.
20 september 2016
Meer dan 400 Warmte-collega's op 22 september in de weer!
Het is bijna zover! Voor de 4e keer al staat de Nuon Warmte-dag op de agenda.
Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij dit jaar naar verwachting ruim 400 medewerkers van Heat, Distribution en Generation op vier plekken in Nederland met hun team maatschappelijk vrijwilligerswerk zullen verrichten. Dit jaar gaan de handen uit de mouwen bij vier verschillende instellingen. Zo gaat Nuon Rotterdam bij Zorgboerderij Aan de Groene weg aan de slag, is Arnhem te gast bij ’s Koonings Jaght  en is De Brink in Vries de aangewezen partij voor de mensen van Noord Nederland. Jullie steken de handen uit de mouwen bij Cordaan in Amsterdam op twee verschillende locaties. Het uitgangspunt van onze jaarlijkse inzet is helder: het verschil maken voor een maatschappelijke organisatie die onze hulp goed kan gebruiken.

Succes op de 22e, Warmte-Collega's! Maak het verschil!
Vrijdag 1 juli werd Nuon als beste verkozen uit 300 Prokkels en beloond met de Gouden Prokkel in de categorie 'Prokkelen in de samenleving'. Staatssecretaris Van Rijn reikte de Gouden Prokkel uit aan Nuon.
5 juli 2016
Nuon wint Gouden Prokkel!
Vrijdag 1 juli werd Nuon als beste verkozen uit 300 Prokkels en beloond met de Gouden Prokkel in de categorie 'Prokkelen in de samenleving'. Staatssecretaris Van Rijn reikte de Gouden Prokkel uit aan Nuon.
Een ´Prokkel` is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en iemand zonder verstandelijke beperking. De Gouden Prokkel is een prijs voor initiatieven die leiden tot deze ontmoetingen.

Activiteiten uitgebreid
De Gouden Prokkel bestaat uit een prachtige keramiek sculptuur met een oorkonde en natuurlijk het lovende juryrapport. De overweging van de jury luidt als volgt:  ‘medewerkers van Nuon laten zich inspireren door de Prokkelweek en hebben de verbinding gezocht met mensen met een beperking. Ze begonnen twee jaar geleden klein met deelname aan de ProkkelSterrenslag, maar hebben hun activiteiten inmiddels flink uitgebreid. Zo hebben ze Prokkels gedaan samen met cliënten Cordaan, boden ze Prokkelstages aan en deden ze dit jaar met maar liefst tien teams mee aan de ProkkelSterrenslag.’

Dankjewel collega’s!
Meer dan 150 van jouw collega’s hielpen bij de Prokkelweek. Martijn Hagens, COO: “Geweldig, gefeliciteerd allemaal”! Cindy Kroon, bestuurslid Nuon Foundation: “Zoals ook al dit weekend op social media gemeld: heel trots op jullie!” Iko Kakes, manager Social Projects waaronder Nuon Foundation: “Wat ik persoonlijk geweldig vind, is het enthousiasme en de passie van onze collega’s. Zij hebben de groei van de afgelopen jaren mogelijk gemaakt. Hun persoonlijke inzet heeft tot deze mooie erkenning en stimulans geleid. De Gouden Prokkel is hun verdienste!”

 


Op dinsdag 7 juni wordt er, tijdens de Prokkelweek, een italiaanse kookworkshop georganiseerd voor 15 deelnemers met een verstandelijke beperking en 20 Nuon vrijwilligers. 
24 mei 2016
Workshop Koken tijdens de Prokkelweek! Doe mee!
Op dinsdag 7 juni wordt er, tijdens de Prokkelweek, een italiaanse kookworkshop georganiseerd voor 15 deelnemers met een verstandelijke beperking en 20 Nuon vrijwilligers. 
Heb je zin om mee te gaan koken? Meld je dan nu aan door een email te sturen aan:
rosanne.van.meer@nuon.cfom
Tijden: aanvang 15:30 uur, einde workshop en diner omstreeks 20:00 uur.
Locatie: nabij station Amsterdam Sloterdijk.

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep.
Iedereen kan meedoen en het kan overal plaatsvinden. Bijvoorbeeld in buurten, bedrijven, zorginstellingen, binnen woningcorporaties, met fondsen etc.
In 2016 vindt de prokkelweek plaats van maandag 6 t/m zaterdag 11 juni. Tijdens de prokkelweek worden via Nuon Foundation uiteenlopende activiteiten als o.a. een bezoek aan Artis, een middagje bowlen, een bezoek aan het windmolenpark Alexia tevens zijn er aan aantal stages bij de receptie, postkamer en zelfs een stage om een dag directeur van Nuon te zijn.

Meer info over Prokkel kan je vinden op www.prokkel.nl  


Nuon Foundation opent samen met onze koning en koningin de koningsspelen in Zuidoost!
3 mei 2016
Koningsspelen met de koning!
Nuon Foundation opent samen met onze koning en koningin de koningsspelen in Zuidoost!
Op 21 april en 22 april  hielpen Nuon vrijwilligers tijdens de koningsspelen in Bijlmersportpark Amsterdam Zuidoost, er deden in totaal bijna 3.000 kinderen mee!
Op vrijdag 22 april was de Nuon Foundation uitgenodigd om samen met onze koning en koningin de koningsspelen van die dag te openen. De opening vond plaats in Amsterdam Zuidoost, kinderen van De Polsstok hebben deze dag gesport met kinderen van Drostenburg. Drostenburg is een school voor speciaal onderwijs in Amsterdam Zuidoost gericht op kinderen met een chronische ziekte of een lichamelijke of meervoudige handicap.

Uiteraard was de pers ook voltallig aanwezig. Het jeugdjournaal heeft een item van een uur gemaakt, ook RTL Boulevard, Koffietijd, Shownieuws, en Hart van Nederland, hadden aandacht voor dit mooie event.

Een korte versie van RTL kan je hier zien: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/koningsspelen-met-de-koning  
 
Onderstaand een paar van de foto's die wij van ons vorstenpaar konden maken.

Wij danken alle vrijwilligers die beide dagen tot een mooi en sportief evenement hebben gemaakt!

Koningin en directeur De Polsstok (BartJan Commissaris) in gesprek
Een koningin lust ook wel eens een kopje koffie